Ota yhteyttä

Meistä

Kurun tarina

Jättiläiset ovat yksinkertaisia ja sydämellisiä, mutta myös hyvin arkaa väkeä. Ihmisille he eivät yleensä näyttäydy. Kivesvaaralla asustava maahinen, Kuru, toimii viestinvälittäjänä jättiläisten ja ihmisten välillä. Jättiläiset pitävät suunnattomasti linnuista ja perhosista, ja molempia Jättiläisenmaan alueelta löytyy. Lintuja varten jättiläiset ovat rakentaneet linnunpönttöjä. Linnunpöntöistä tuli kuitenkin niin isoja, että ne soveltuvat paremmin majapaikaksi Jättiläisenmaan vieraille kuin linnuille.

Kuinka idea syntyi?

Eräänä syyspäivänä vuonna 2007 Anja houkutteli Vesan puolukkaan Kivesvaaralle. Typötyhjänä olevan laskettelukeskuksen maisemat olivat suorastaan taianomaiset ja jäivät puolukkaretken jälkeen muhimaan Anjan ja Vesan mieleen. Jo samana iltana kohtalo alkoi kuiskutella Vesalle, että nuo tyhjillään olevat rakennukset voisi muokata mieluisiksi ja samalla antaa niille uuden käyttötarkoituksen. Seuraavana päivänä Vesa tekikin jo kaupat ja hylätyn laskettulukeskuksen uusi elämä Jättiläisenmaana sai ilmaa siipiensä alle. 

Jättiläismäinen urakka

Ensiaskeleet unelman toteuttamiseen otettiin, kun jo olemassa olevia vanhan laskettelukeskuksen rakennuksia alettiin kunnostamaan vanhaa säilyttäen ja hyödyntäen. Lopulta Jättiläisenmaassa vietettiin avajaisia vuonna 2012. Urakka on ollut valtava, suorastaan jättiläismäinen, ja se jatkuu edelleen seuraavan sukupolven ottaessa enemmän vetovastuuta toiminnasta. Mitähän kaikkea uutta ja mielenkiintoista onkaan vielä tulossa?

Mistä nimi Jättiläisenmaa?

Jo kauan aikaa Paltamon ja Oulujärven alueella on kerrottu tarinoita jättiläisistä ja voimamiehistä. Näillä tarinoilla on osittain totuuspohjaa, sillä Kainuun kolme jättiä: Daniel Cajanus, Väinö Myllyrinne sekä Lauri Moilanen ovat kuuluneet maailman kymmenen pisimmän miehen joukkoon. Kaikki nämä kolme Kainuun pitkää miestä olivat noin 2,5 metrisiä jättejä.