TEKEMISTÄ
JÄTTILÄISENMAASSA

Me jätit tarjoamme sinulle mahdollisuuden harrastaa hauskoja lajeja metsässämme eri vuodenaikoina. Voit laskea kelkalla, kävellä lumikengillä jättien kulkureiteillä, treenata Wäki-Turilaan malliin, tai ottaa kiikarit kaulallesi ja lähteä bongaamaan vaikkapa Meteli-Jatulin lintuystäviä.

Me jätit olemme vanhoja kuin kalliot, mutta se ei tarkoita sitä, että olisimme vanhanaikaisia. Meillä voit seikkailla myös modernissa valometsässä tai lähteä omaehtoiselle retkelle mobiiliopastuksen avulla. Alueeseen voit tutustua meidän laatimamme kartan avustuksella. Ja muista toki, aina voit kysyä maahiselta apua, jos jokin asia mietityttää!

elämykset & kokemukset

RETKEILYREITIT

Koe jättiläisten rakentama linna Pahalouhos ja luonnonsuojelualueella sijaitseva Yölinnunkuru tai kiipeä korkealle vaaralle Valkeisenkalliolle! Kivesvaaran ympäristössä menee useita eripituisia ja erilaisia retkeilyreittejä, joista jokaiselle löytyy varmasti sopivanlainen reitti. Reitit ovat pituudeltaan 2-15 km pituisia. Myös liikuntaesteiset on huomioitu kesäaikaan noin 2 km pitkällä reitillä.

KAJAKKI

Koe Kivesjärvi kajakin kyydissä! Astu osaksi aavaa järvimaisemaa ja anna mielesi lipua aaltojen lailla - levätä ja uudistua. Näiden aloittelijoillekin sopivien kajakkien kyydissä pääset kohtaamaan Kivesjärven kauneuden ja pysäyttävän rauhan.

eFATBIKE

Pyörä alle ja polulle! Tunturi eMax sähköavusteiselle laskipyörällä kuljet helposti pidemmänkin matkan maastossa kuntotasoon katsomatta. Sähköpyörän toimintasäde on noin 40 – 100km yhdellälatauksella. Sähköpyörän toimintasäteeseen vaikuttaa maasto, keli (lämpötila), käytetty avustustaso sekä kuljettajan paino.

FATBIKE

Tutki jättiläisten jälkiä fatbiken selästä! Nauti mutkattomasta fatbike kyydistä näillä Rock machine fatbikeilla. Nämä hyvin rullaavat fatbiket on tehty kulkemaan Jättiläisenmaan hiekkaisia ja soraisia reittejä pitkin.

ISLANNINHEVOSET

Paltamossa sijaitsee islanninhevostalli Holl Talli. Siellä pääsee tutustumaan ihastuttaviin islanninhevosiin sekä voi osallistua erilaisille islanninhevosvaelluksille. Vaelluksia järjestetään tallilla ympäri vuoden.

KALASTUS

Kivesvaaran lähiympäristössä on useampi hyvä kalapaikka. Vaihtoehtoja löytyy rinteen alla olevasta koskesta, Kongasjokeen ja Kivesjärveen. Majoittuessasi meillä, saat käyttöösi soutuveneen Kivesjärven rannalla.

REVONTULET

Koe ikimuistettava yö tähtitaivaan ja revontulien alla!

TALVIKALASTUS

Talviaikaan on mahdollista päästä kokeilemaan kalaonnea lähellä sijaitseville järville. Kivesjärvi ja Oulujärvi.

POROTILA VIERAILU

Vieraile paikallisella porotilalla ja koe nämä arktiset eläimet!

LUMIKENKÄILY

Lumikenkäily on hauska talviaktiviteetti, jota voi kokeilla joko ominpäin taikka ohjatusti ohjaajan avustuksella. Majoittuessasi talviaikaan meillä, saat mökin vuokrauksen yhteydessä lumikengät käyttöösi.

GOLF

Suomen kaunein Golf-reitti: Paltamo Golf sijaitsee vain “kivenheiton päässä” Arctic Giantista. Paltamo Golf on tunnettu upeista luonnonmaisemistaan, jossa kalliot, metsä ja ranta ovat luoneet pohjan golfkentälle. Matkaa Paltamon Golf-kentälle on vain 25 kilometriä.

HEPOKÖNGÄS

koe yksi Suomen suurimmista luonnon vesiputouksista! Hepoköngäs on 24m korkea luonnon vesiputous, joka on yksi Suomen suurimmista.

MARJA- JA SIENIRETKET

Järjestämme ohjattuja marja- ja sieniretkiä, joiden aikana opit tuntemaan erilaisia marja- ja sienilajeja. Marja- ja sieniretket ovat toteutettavissa elo-syyskuun aikaan, sienisadon ollessa parhaimmillaan. Retken aikana kierretään noin 2 km lenkki ja retken kesto on noin 2 tuntia. Hinta: 70 e/ryhmä (ryhmän koolla ei ole väliä).

HIIHTO

Aivan Kivesvaaran lähistöllä, Oulujärven ympäristössä (noin 15 kilometrin päässä Kivesvaaralta) kulkee paljon eri pituisia järvilatuja, jotka vievät Oulujärven saariin. Nämä ovat ehdottomasti tutkimisien arvoisia reittejä talviaikaan.

KIVIPUISTO

Vastikään avattu Kainuun kivipuisto löytyy Kivesvaaralta. Kivipuistossa voit tavata yli 40 eri kivilajia. Kivipuisto esittelee koko Suomen ja erityisesti Kainuun kallioperän historiaa ja koostumusta. Kivipuiston reitti on pituudeltaan noin 300 metriä ja sen voi kulkea myös pyörätuolilla.

MOOTTORIKELKAT

KARHUT