Varaa aktiviteetti

Aktiviteetit

Vierivä jätti
ei sammaloidu

Meidän jättien elämä on tehty havunneulasista ja tuulen kuiskauksista, kesän kirkkaiden öiden ja talven revontulten ainutlaatuisuudesta, naavametsien kätketyistä aarteista, timanteista kesäisen Kivesjärven aalloilla. Kokemukset ja elämykset, niistä meidät on tehty. Tarjoamme myös sinulle mahdollisuuden nauttia lomastasi Jättiläisenmaassa entistäkin monipuolisemmin ja kokea luontoelämysten voimauttava vaikutus.

Arctic Giant Safaris

Jättiläisenmaan safaritalo tarjoaa mieleenpainuvia luontoelämyksiä ja -aktiviteetteja ympäri vuoden.  Voit polkea sähköavusteisella eFatbikella halki kainuulaisten vaaramaisemien, meloa kajakilla mielenrauhan lähteelle, tai seikkailla vaikkapa lumikengillä tai moottorikelkalla tykkypuiden lomassa. Meiltä löydät aktiviteetteja niin rauhalliseen kuin vauhdikkaampaakin menoon – oli kyseessä sitten omatoimiset seikkailut tai ohjatut luontoelämysretket.

Valitse sesonki

Moottorikelkkasafarit

”Yhdessä lysti jätimpi!” Lähde ohjatulle moottorikelkkasafarille Kainuun lumoaviin talvimaisemiin! Istahda moottorikelkan kyytiin, tartu ohjaksista kiinni ja anna tykkylumen kauneuden koskettaa ja ilostuttaa sydäntäsi. Järjestämme ohjattuja moottorikelkkasafareja koko talvikauden ajan. Kelkkasafarin kesto on noin 2 – 3 tuntia, jonka välissä nautitaan pienet retkieväät tulikodan lämmössä. 

Saatavuus: 19.12.2023 – 30.4.2024

Tiistai – Lauantai klo 11.00 – 14.00

Varaa

Moottorikelkka rekiretki

Koe unohtumaton talviseikkailu moottorikelkan reen kyydistä. Tähän moottorikelkan rekeen sopii maksimissaan 8 henkilöä ja retki kiemurtelee läpi Jättiläisenmaan lumisten maisemien. Tämä rekiajelu soveltuu hyvin myös koko perheen aktiviteetiksi.

Saatavuus: 19.12.2023 – 30.4.2024

Tiistai – Lauantai klo 16.00 – 17.00

Varaa Video

Aurora Camp
Revontuliretket

Järjestämme paikassamme talviaikaan revontuliretkiä ja revontulikuvausretkiä. Kysy lisätietoja järjestämistämme retkistä yhteydenoton kautta.

Ota yhteyttä

Lumikenkäily

”Jätti hörähtää onnesta, tuhat hiutaletta nenällä!” Lähde ohjatulle lumikenkäsafarille keskelle Jättiläisenmaan lumoavaa talvea! Astele lumiverhon syvyyksiin, ihastu sen äärettömään hiljaisuuteen ja aisti kainuulaisen talven ainutlaatuisuus. Ohjattu lumikenkäretki kestää noin 2 – 3 tuntia ja se on mahdollista järjestää 4 – 12 henkilön kokoisille ryhmille. 

Varaa Video

Kalastusretket

Järjestämme talvi kalastus retkiä läheiselle järvelle Kivesjärvi. Ryhmä koot 2 – 8 hlö. Kysy lisätietoa tästä retkestä ja sen saatavuudesta.

Ota yhteyttä Video

Välinevuokraamo

Safaritalon välinevuokraamosta löydät niin eFatbiket, fatbiket kuin lumikengätkin omatoimisiin seikkailuihin ympäri vuoden! 

Välinevuokraus

Tekemistä alueella

Jättiläisenmaasta lähtee noin 16 km merkittyjä retkeilyreittejä, joista osa on myös ylläpidetty moottorikelkalla. Loput merkityt retkeilyreitit on mahdollista kulkea lumikengillä. Lumikenkiä on mahdollista vuokrata Jättiläisenmaan vastaanotosta.

Reittikartta
Retkeilyreitit talvella

Kun katsoo maailmaa jättiläisen silmin, voi nähdä kauas ja tuntea isosti. Jättiläisenmaan näköalatornissa voit ihastella 360 astetta eteen avautuvaa vaaramaisemaa! Koe Kainuun kauneimmat auringonlaskut ja tunne kuinka maisema ottaa sinut omakseen. Tarkkaile kuin haukka, tunne kuin jättiläinen.  Löydät näköalatornin Jättiläisenmaan päärakennuksen, Taikalinnan, yhteydestä.

Näköalatorni

Mitä talven loma olisikaan ilman naurua ja hulluttelun hetkiä! Koe hauskoja hetkiä yhdessä rakkaimpasi kanssa aikuisille suunnatussa pulkkamäessä. Iltaisin pulkkamäkeä reunustavat kuuset saavat myös valoloiston ylleen ja luovat mystisen kauniin tunnelman. Löydät aikuisten pulkkamäen Jättiläisenmaan päärakennuksen läheisyydestä. Tubet, pulkat ja liukurit löytyvät päärakennuksen edustalta ja ovat vapaasti käytettävissä.

Aikuisten pulkkamäki

Tulistele ja tunnelmoi Kivesvaaran kodassa! Metsäretken päätteeksi on ihana istahtaa loimuavien liekkien äärelle ja herkutella nuotioeväitä tulen ritinän säestäessä. Kivesvaaran kota sekä puuliiteristä löytyvät nuotiopuut ovat kaikille vapaasti käytettävissä ympäri vuoden. Löydät kodan näköalatasanteen sekä Kainuun kivipuiston vierestä.

Kivesvaaran kota

Tekemistä muualla

Huskysafari on loistava tapa viettää vapaapäivä vaikka koko perheen kanssa! Huskysafareissa reen eteen valjastetaan kuusi innokasta huskya, jotka näyttävät miten lumella juoksemisesta todella riemuitaan! Aikuiset voivat kokeilla ajamista myös itse lasten istuessa lämpimästi kyydissä. Lapsetkin pääsevät halutessaan kokeilemaan ajamista yhdessä aikuisen kanssa kahden ajettavalla Double Driver-reellämme!

Huskyt
Husky Safarit

Tahtoisitko kokea, miltä tuntuu ratsastaa luonnonrauhassa islanninhevosen pehmeiden askelten kuljettamana? Hóll Talli sijaitsee Paltamossa, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Jättiläisenmaasta. Hóll Talli tarjoaa eri pituisia retkiä sekä vaelluksia ympäri vuoden. Vaellukset kulkevat vaihtelevasti kauniissa vaaramaisemissa, metsäteillä sekä poluilla.

Holl Talli
Islanninhevos retket

Koe Suomen suurin luonnon vesiputos Hepököngäs myös talvella. Tämä kohde on hyvä päiväretkeksi.

Hepoköngäs
Hepokönkään vesiputous
Porotila vierailu

Koe omatoiminen kalastusretki pilkkien Oulujärvellä!

Kalastaminen talvella

Hiihdä itsellesi mielenrauhaa! Kaipaatko lomallesi perinteistä hiihtämistä ja sen mukanaan tuomaa hyvää oloa ja rauhaa? Vieraillessasi meillä Jättiläisenmaassa, lähimmät hiihtoladut löydät Paltamosta, noin 24 kilometrin päästä.

Latukartta
Hiihtoladut Paltamossa

Pyörävuokraamo

”Mitä linnut edellä, sitä jätit perässä!”

Lähde tutkimaan jättiläisten jälkiä sähköavusteisen eFatbiken selässä, ja koe vauhdin ja vaaramaisemien hurmaa! Vuokraamme efatbikeja sekä fatbikeja omatoimiseen retkeilyyn ympäri vuoden. Näillä sujuvasti rullaavilla pyörillä voit nauttia Jättiläisenmaan metsäreittien mutkista ja kummuista. Ne kulkevat hyvin hiekkaisia ja soraisia polkuja pitkin, niin lyhyet kuin pidemmätkin matkat.

Varaa Video

Ohjatut pyöräsafarit

”Jaettu ilo on jättimäinen ilo!”

Lähde mielenkiintoiselle ohjatulle pyöräsafarille kainuulaisiin vaaramaisemiin. Hyppää sähköavusteisen eFatbiken selkään, tartu ohjaksista kiinni ja anna polkujen kuljettaa unohtumattomien luontokokemusten ja ilon äärelle. Järjestämme ohjattuja pyöräsafareja 2 – 10 henkilön kokoisille ryhmille ympäri vuoden. 

Varaa

Skootteri vuokraus

”Tie jätin sydämeen käy tutkimattomien teiden kautta.”

Meiltä voit vuokrata skootterin käyttöösi ja nauttia kesäisestä maalaisidyllistä. Voit huristella metsäteitä pitkin Kivesjärven rantaan, ihastella Melalahden heinäpeltojen tunnelmaa ja tutustua mm. Hakasuon vanhaan myllyyn Varisjoen kupeessa. Nappaa siis skootteri alle ja kurvaa kesäisille kylille!

Varaa Video

Kajakki vuokraus

”Ei vuorta ilman järveä, ei jättiä ilman vettä.”

Astu sinäkin osaksi aavaa järvimaisemaa ja koe Kivesjärvi kajakin kyydissä. Anna mielesi lipua levollisten aaltojen lailla – uudistua ja ihastua! Näille aloittelijoillekin sopivien kajakkien kyydissä pääset kohtaamaan järvimaiseman kauneuden ja pysäyttävän rauhan. Saatavilla kesäkuu – lokakuu.

Varaa Video

Tekemistä alueella

Jättiläisenmaan 6-väyläinen frisbeegolf-rata sijaitsee aivan Kivesvaaran huipulla. Maastoltaan vaihteleva metsärata tarjoaa niin hauskanpitoa kuin haastettakin – upeita vaaramaisemia unohtamatta! Nappaa kiekot kainaloon ja suuntaa virkistävälle metsäpelailulle.

Varaa
Frisbeegolf

Jättiläisistä suurimman ja vahvimman, Wäki-Turilaan, mielipuuhaa on kivilinnojen rakentelu. Joskus työn touhussa saattaa kuitenkin käydä niin, että kivilohkareet lentelevät aivan muualle kuin pitikään – jätillä joskus lipsahtaa! Jättiläisenmaan alueelta löydät Kainuun kivipuiston, jossa voit tutustua lähialueiden kivien ja lohkareiden kiehtovaan historiaan sekä mystisiin tarinoihin.

Kainuun kivipuisto
Kainuun kivipuisto

Vaella läpi Pahalouhoksen jyhkeiden kivilohkareiden, tee päiväretki luonnonsuojelualueella sijaitsevaan Yölinnunkuruun ja kiipeä korkealle Valkeisenkalliolle. Kivesvaaran ympäristössä on useita eripituisia ja erilaisia retkeilyreittejä, jotka ovat pituudeltaan 2-16 km. Myös liikuntaesteiset on huomioitu noin 2 km pituisella reitillä.

Reittikartta
Retkeilyreitit

Koe jättimäinen kalaonni!  Kivesjärven lähiympäristöstä löytyy monta hyvää kalapaikkaa. Nappaa sinäkin onki olalle ja suuntaa mielenrauhan lähteille. Jättimäiset vonkaleet odottavat sinua!

Kalalla Kainuussa
Kalastus

Loma ja luontoaktiviteetit kuuluvat myös nelijalkaisille ystävillemme! Meille on tärkeää, että myös koira-lomailijat viihtyvät luonamme. Olemme rakentaneet rauhalliselle metsänreunus alueelle agilityradan, jossa on mahdollista leikkiä, iloita ja purkaa vallatonta energiaa. Joten tassua ja töppöstä toisen eteen ja hännät heilumaan!

Agilityrata

Kun katsoo maailmaa jättiläisen silmin, voi nähdä kauas ja tuntea isosti. Jättiläisenmaan näköalatornissa voit ihastella 360 astetta eteen avautuvaa vaaramaisemaa! Koe Kainuun kauneimmat auringonlaskut ja tunne kuinka maisema ottaa sinut omakseen. Tarkkaile kuin haukka, tunne kuin jättiläinen.  Löydät näköalatornin Jättiläisenmaan päärakennuksen, Taikalinnan, yhteydestä.

Video
Näköalatorni

Tulistele ja tunnelmoi Kivesvaaran kodassa! Metsäretken päätteeksi on ihana istahtaa loimuavien liekkien äärelle ja herkutella nuotioeväitä tulen ritinän säestäessä. Kivesvaaran kota sekä puuliiteristä löytyvät nuotiopuut ovat kaikille vapaasti käytettävissä ympäri vuoden. Löydät kodan näköalatasanteen sekä Kainuun kivipuiston vierestä.

Kivesvaaran kota

Järjestämme ohjattuja sieniretkiä Kivesvaaran retkeilyreitistöllä, joissa pääset tutustumaan metsäsienten mielenkiintoiseen maailmaan ja opit sienestämisen perustaidot. Ja mitäpä retki olisikaan ilman pientä suupalaa kannonnokassa – jättiläisten sieniherkkuja tietenkin.

Sieniretket

Tekemistä muualla

Lelumuseo Meteli Seis
Hepokönkään vesiputous
Koe Ärjänsaari
Islanninhevos retket
Karhunkatselu

Paltamo – Paltamon Golf

Golf