TEKEMISTÄ
JÄTTILÄISENMAASSA

Me jätit tarjoamme sinulle mahdollisuuden harrastaa hauskoja lajeja metsässämme eri vuodenaikoina. Voit laskea kelkalla, kävellä lumikengillä jättien kulkureiteillä, treenata Wäki-Turilaan malliin, tai ottaa kiikarit kaulallesi ja lähteä bongaamaan vaikkapa Meteli-Jatulin lintuystäviä.

Me jätit olemme vanhoja kuin kalliot, mutta se ei tarkoita sitä, että olisimme vanhanaikaisia. Meillä voit seikkailla myös modernissa valometsässä tai lähteä omaehtoiselle retkelle mobiiliopastuksen avulla. Alueeseen voit tutustua meidän laatimamme kartan avustuksella. Ja muista toki, aina voit kysyä maahiselta apua, jos jokin asia mietityttää!

TULEVAT TAPAHTUMAT

No Events on The List at This Time

LUMIKENKÄILY

Lumikenkäily on hauska talviaktiviteetti, jota voi kokeilla joko ominpäin taikka ohjatusti ohjaajan avustuksella. Majoittuessasi talviaikaan meillä, saat mökin vuokrauksen yhteydessä lumikengät käyttöösi.

KALASTUS

Kivesvaaran lähiympäristössä on useampi hyvä kalapaikka. Vaihtoehtoja löytyy rinteen alla olevasta koskesta, Kongasjokeen ja Kivesjärveen. Majoittuessasi meillä, saat käyttöösi soutuveneen Kivesjärven rannalla.

GOLF

Suomen kaunein Golf-reitti: Paltamo Golf sijaitsee vain “kivenheiton päässä” Arctic Giantista. Paltamo Golf on tunnettu upeista luonnonmaisemistaan, jossa kalliot, metsä ja ranta ovat luoneet pohjan golfkentälle. Matkaa Paltamon Golf-kentälle on vain 25 kilometriä.

FATBIKE

Tutki jättiläisten jälkiä fatbiken selästä. Pyöriä voi vuokrata vastaanotosta alkaen 25€ / 3h. Lisätietoja numerosta 040 7487391 tai posti@arcticgiant.fi

RETKEILYREITIT

Kivesvaaran ympäristössä menee useita eripituisia ja erilaisia retkeilyreittejä, joista jokaiselle löytyy varmasti sopivanlainen reitti. Reitit ovat pituudeltaan 2-15 km pituisia. Yksi retkeilyreiteistä vie Pahalouhokselle, jonne jättiläiset ovat aikanaan rakennelleet linnaa.

MARJA- JA SIENIRETKET

Järjestämme ohjattuja marja- ja sieniretkiä, joiden aikana opit tuntemaan erilaisia marja- ja sienilajeja. Marja- ja sieniretket ovat toteutettavissa elo-syyskuun aikaan, sienisadon ollessa parhaimmillaan. Retken aikana kierretään noin 2 km lenkki ja retken kesto on noin 2 tuntia. Hinta: 70 e/ryhmä (ryhmän koolla ei ole väliä).

KIVIPUISTO

Vastikään avattu Kainuun kivipuisto löytyy Kivesvaaralta. Kivipuistossa voit tavata yli 40 eri kivilajia. Kivipuisto esittelee koko Suomen ja erityisesti Kainuun kallioperän historiaa ja koostumusta. Kivipuiston reitti on pituudeltaan noin 300 metriä ja sen voi kulkea myös pyörätuolilla.

ISLANNINHEVOSET

Paltamossa sijaitsee islanninhevostalli Holl Talli. Siellä pääsee tutustumaan ihastuttaviin islanninhevosiin sekä voi osallistua erilaisille islanninhevosvaelluksille. Vaelluksia järjestetään tallilla ympäri vuoden.

HIIHTO

Aivan Kivesvaaran lähistöllä, Oulujärven ympäristössä (noin 15 kilometrin päässä Kivesvaaralta) kulkee paljon eri pituisia järvilatuja, jotka vievät Oulujärven saariin. Nämä ovat ehdottomasti tutkimisien arvoisia reittejä talviaikaan.

TALVIKALASTUS

Talviaikaan on mahdollista päästä kokeilemaan kalaonnea lähellä sijaitseville järville. Kivesjärvi ja Oulujärvi.

TUBEMÄKI

Uutuutena Jättiläisenmaan talviaktiviteettina tarjoamme hassunhauskan tubemäen, jossa ei taatusti aika käy pitkäksi! Tubemäki on kaukalonmallinen mäki, jossa lasketaan suurella pyöreällä renkaalla. Tästä ei hauskuus lopu kesken!