RAVINTOLA Makuhelmi
Jättiläisen lautasilta
Ruoka on meille jäteille tärkeä asia, lähes yhtä tärkeä kuin metsä tai oksilla laulavat linnut. Ruoan pitää olla yksinkertaista mutta maukasta. Me nautimme ruokailemisesta täysin sydämin, siksi panostamme myös oikean tunnelman luomiseen. Ruokapöydässä voit huomata, että meidän vaikutus näkyy toisinaan myös ruoan koossa, meillä kun illalliset tarjoillaan näiltä hieman isommilta lautasilta.
Ravintola Makuhelmi
Tervetuloa herkuttelemaan sydämellä valmistettua aitoa kotiruokaa, villiyrtein höystettynä! Istahda jättiläisen pöytään, missä käsintehty kotiruoka ja luonnonvoima kietoutuvat yhteen tunnelmallisessa miljöössä. Jokainen annos kertoo tarinan Kainuun korpimetsien sydämestä – lämmöllä, rakkaudella ja ripauksella taikaa.
Jättiläisten à la carte -menu 18.11. – 18.12.2025 TI – LA klo 15 – 20 (keittiö sulkeutuu klo 19)
3 ruokalajin pikkujouluillallinen 12.- 13.12.2025 klo 18 – 21. Molemmille päiville oma illallismenu. Pöytävaraukset ennakkoon.
Talvikaudella (20.12.2025 – 4.4.2026) kolmen ruokalajin illallinen saatavilla jokaisena viikonpäivänä.
”Jättikin se herkuttelun taitaa!”
Aamiainen
Juhlan aika
Rosvopaisti
Jätin supersoppa
Varaa pöytä
Tunnelmallinen illallinen kahdelle tai lämminhenkinen illanvietto seurueelle makujen ja maisemien äärellä? Meillä voit nauttia herkullista jättiläisen illallista niin pienemmällä kuin suuremmallakin seurueella.
Näköalaravintola
Meillä hyvä ruoka ja lämminhenkinen tunnelma kulkevat käsi kädessä. Näköalaravintolamme sijaitsee päärakennus Taikalinnan toisessa kerroksessa, jonka illallissalissa voit ihastella luonnon mystisen kauniita elementtejä, kynttilöiden loistetta ja ikkunoista avautuvia upeita maisemia. Tarjoilemme suussa sulavat makuelämykset niin kahden hengen illalliselle kuin suuremmallakin seurueelle, juhlajuomia unohtamatta.
Lähiruokaa
Rakastamme luontoa ja sen kaikkia makuja. Keräämme itse luonnosta raaka-aineena käyttämämme sienet, marjat ja yritit. Muiden raaka-aineiden, kuten kalan, riistan ja juureksien käytössä suosimme aina kotimaisia raaka-aineita sekä alkuperää. Valmistamme ruoka-annokset siten, että lopputulos on kuten jättiläisen lautasella: rouheaa ja selkeää, niin että raaka-aineet voidaan erottaa selvästi. Luonto on meille tärkeä haluamme toimia ympäristöystävällisesti sekä kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.
![]()
Palvelu oli lämminhenkistä ja mökkiin toimitettu aamiaiskori hieno aloitus päivälle. Emännän poropiirakka oli parasta koskaan maistamaani ja porkkanahillo liki tajunnanräjäyttävää!
M.L.
Tervetuloa
Olemme avoinna
Ravintolamme on suljettu 1. - 17.11.2025. Palvelemme ainoastaan aamiaisen muodossa. Myös itsenäisyyspäivänä 6.12.2025 ravintolamme on suljettu.
Jättiläisten à la carte -menu
18.11. – 18.12.2025 | TI – LA klo 15 – 20 (keittiö sulkeutuu klo 19)
Poikkeuksena! 6.12. sekä 12. – 13.12. menu ei ole saatavilla.
Kolmen ruokalajin pikkujouluillallinen
12. – 13.12.2025 | PE – LA klo 18 – 21
Molemmille päiville oma illallismenu. Pöytävaraukset pikkujouluillalliselle vähintään 1 vrk aikaisemmin.
Kolmen ruokalajin talvi-illallinen 2025 - 2026
20.12.2025 – 4.4.2026 | MA – SU klo 19 – 22
Talvikaudella jokaiselle viikonpäivälle on oma special illallismenu, joihin pöytävaraukset vähintään 1 vrk aikaisemmin.
Tee pöytävaraus
Menut
Aamiainen
Herätessäsi aamuun korkealla vaaran huipulla päivästäsi ei voi tulla kuin aivan suurenmoinen!
Aloita päiväsi maittavalla buffet-aamiaisella, joka tarjoillaan ravintolassamme klo 9 - 10.00. Herkullinen ja monipuolinen aamiainen tuo jättiläismäistä voimaa päivääsi! Aamiainen 18 €/hlö.
Aamiainen suoraan majoitukseen? Halutessani voit myös tilata herkullisen aamiaisen suoraan majoitukseesi, jolloin voit aloittaa päiväsi hitaasti vällyjen välissä venytellen ilman vaivaa ja kiirettä mihinkään. Huoneeseen toimitettu aamiainen 27 €/hlö.
Aamiaisvaraukset viimeistään 1 vrk aikaisemmin.
Menut
Rosvopaisti
Elämän suurimmat nautinnot syntyvät pitkällä mielellä ja hitaasti hautuen. Rosvopaisti on Wäki-Turilaan syksyinen taidonnäyte, jossa yhdistyvät odotus, tunnelma ja nautinto. Rosvopaisti on vanha perinteinen menetelmä, jossa liha kypsennetään hitaasti ja huolella maakuopan suojissa ja tällöin liha saa aivan omanlaisensa hurmaavan maun.
Vuonna 2025 järjestämme rosvopaisti-iltoja elokuussa:
2.8., 16.8. sekä 23.8.
Pöytävaraukset viimeistään 1 vrk aikaisemmin.
Lataa Menu
Menut
Jätin supersoppa
"Sisus täynnä lämpöä on jätin hyvä metsissä samoilla."
Täyteläinen ja ruokaisa jätin supersoppa on valmistettu lähialueiden puhtaista raaka-aineista ja maustettu vivahteikkain villiyrtein. Voimaa antava ja samettinen keittoelämys on tarkoitettu ensisijaisesti luonnossa nautittavaksi; kannonnokalla metsän huminaa kuunnellen, samalla eläinystäviä puiden lomasta tarkkaillen. Pakkaamme sopan ruokatermokseen, joka on helppo napata reppuun ja retkelle mukaan. Tarpeen vaatiessa tarjoilemme sen myös Makuhelmi -ravintolassamme. Saatavilla keskiviikosta lauantaihin klo 11 - 17.
Muista varata keittoelämys ennakkoon 1 päivää aikaisemmin.
