MIKÄ ON JÄTTILÄISENMAA?

Tunne itsesi vapaaksi kuin lintu ja astu korkealle huipulle Jättiläisenmaahan. Pysähdy hetkeksi ja ihastele tähtitaivaan loistetta, revontulien välkettä tai aamuauringon sarastusta. Jättiläisenmaa on mystinen maahisten ja muiden satumaisten olentojen maailma, joka sijaitsee Paltamossa, korkealla Kivesvaaralla. Jättiläisenmaa tarjoaa elämyksellisiä majoitus- ja ravintolapalveluita aivan lähellä taivasta. Lisäksi Jättiläisenmaa on suosittu hää- ja juhlapaikka ja siellä onkin jo monet erilaiset juhlat juhlittu.

LUONTO JA KOTIMAISUUS LÄHELLÄ SYDÄNTÄ

Rakastamme luontoa ja sen kaikkia makuja. Keräämme itse luonnosta raaka-aineena käyttämämme sienet, marjat ja yritit. Muiden raaka-aineiden, kuten kalan, riistan ja juureksien käytössä suosimme aina kotimaisia raaka-aineita sekä alkuperää. Valmistamme ruoka-annokset siten, että lopputulos on kuten jättiläisen lautasella: rouheaa ja selkeää, niin että raaka-aineet voidaan erottaa selvästi. Luonto on meille tärkeä haluamme toimia ympäristöystävällisesti sekä kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.

KUINKA IDEA SYNTYI

Eräänä syyspäivänä vuonna 2007 Anja houkutteli Vesan puolukkaan Kivesvaaran jo vuosia tyhjillään olleeseen rinteeseen. Typötyhjänä olevan laskettelukeskuksen maisemat olivat suorastaan taianomaiset, aivan kuin suoraan lapsuuden saduista. Tuo satumainen maisema, tyhjillään olevat laskettelukeskuksen tilat sekä ajatus siitä, ettei tuota maisemaa juuri nyt kukaan, jäi muhimaan Anjan ja Vesan mieleen.

KOHTALO PUUTTUU PELIIN

Kohtalo kuitenkin alkoi jo pian kuiskutella Vesalle, että nuo tyhjillään olevat rakennukset voisi muokata mieluisiksi ja samalla antaa niille uuden käyttötarkoituksen. Ja mitä kaikkea muuta Kivesvaaralla olisikaan tarjota, kun mielikuvitukselle vain antaisi tilaa. Seuraavana päivänä Vesa jo tekikin kaupat ja hylätyn laskettulukeskuksen uusi elämä Jättiläisenmaana sai ilmaa siipiensä alle.

JÄTTILÄISMÄINEN URAKKA

Ensiaskeleet unelman toteuttamiseen otettiin, kun jo olemassa olevia vanhan laskettelukeskuksen rakennuksia alettiin kunnostamaan vanhaa säilyttäen ja hyödyntäen. Lopulta Jättiläisenmaassa vietettiin avajaisia vuonna 2012. Urakka on ollut valtava, suorastaan jättiläismäinen ja se jatkuu edelleen, sillä Anja ja Vesa kehittävät Jättiläisenmaata jatkuvasti. Mitähän kaikkea uutta ja mielenkiintoista onkaan vielä tulossa?

MISTÄ NIMI JÄTTILÄISENMAA?

Jo kauan aikaa Paltamon ja Oulujärven alueella on kerrottu tarinoita jättiläisistä ja voimamiehistä. Näillä tarinoilla on osittain totuuspohjaa, sillä Kainuun kolme jättiä: Daniel Cajanus, Väinö Myllyrinne sekä Lauri Moilanen ovat kuuluneet maailman kymmenen pisimmän miehen joukkoon. Kaikki nämä kolme Kainuun pitkää miestä olivat noin 2,5 metrisiä jättejä.